Cum sa ne dresam cainele pentru a fi mai putin agresiv?

Nu va lasati catelusul dragut sa devina un caine agresiv

Multi oameni cred ca atunci cand cainii musca, se intampla pentru ca “asa fac ei”. Insa cainii nu devin agresivi fara un motiv serios, iar majoritatea cainilor au reactii agresive deoarece sunt pusi in situatii stresante. Asadar, cea mai buna metoda de a preveni transformarea catelusului dumneavoastra intr-un caine agresiv este sa il ajutati sa evite sau sa tolereze situatiile stresante. Ar trebui sa invatati sa recunoasteti semnele care denota frica.

Pentru a deveni speriat, un caine nu trebuie neaparat sa treaca printr-o experienta neplacuta. Cainii speriati sunt aceia care nu au avut suficiente sanse sa socializeze cu suficienti oameni. Asadar, socializarea este foarte importanta. Daca catelusul dvs. intalneste cat mai multi oameni (adulti si copii deopotriva) cu care se distreaza, care il laudă si il recompenseaza, atunci nu va fi nevoie sa afiseze un comportament amenintator.

Ar trebui sa va expuneti catelusul la sunetele și situatiile care ar putea sa il sperie, inca de la o varsta frageda, pentru a-si depasi temerile. Astfel, lucrurile care pot fi inspaimantatoare, cum ar fi aspiratorul, traficul sau postasul, devin intamplari obisnuite.

Catelusul dumneavoastra si alti oameni

Toti oamenii sunt diferiti, fie ca sunt prieteni, membri ai familiei sau straini – iar in ochii catelusului dumneavoastra, varstele, formele si dimensiunile diferite ale oamenilor pot deveni derutante. Asadar, asigurati-va ca intalneste cat mai multi oameni de la o varsta frageda. In acest fel, strainii vor parea mai familiari si curand va invata sa fie mai calm si mai increzator. Asigurati-va ca toti prietenii vor fi calmi si nu va vor cocolosi catelul cu prea multe gesturi de iubire.

Este important ca animalutul dvs. sa se imprieteneasca si cu copiii. Putini copii se pot comporta cu calm pe langa un catelus si desi nu o fac cu intentie, comportamentul mai energic al lor poate fi alarmant pentru caine. Este o idee buna sa va plimbati cainele pe langa o scoala din zona unde locuiti; nu va fi nevoie sa rugati copiii sa interactioneze cu cainele dvs.. Dar tineti minte ca puiutii obosesc repede si va fi nevoie sa ii oferiti catelusului dumneavoastra posibilitatea sa se odihneasca.

Muscatul in joaca nu trebuie ignorat

Inainte ca noul catelus sa ajunga la dvs., el s-a obisnuit sa se joace cu fratii si surorile lui. Iar muscatul in joaca este un lucru natural pentru catelusi. Asadar, odata ce s-a stabilit la noua casa, va dori sa se joace la fel cu dvs. Insa pentru a corecta muscatul excesiv, va trebui sa-i distrageti atentia de la mainile dvs. catre jucariile sale.

Exista posibilitatea ca atunci cand petreceti timp cu catelusul dvs., acesta sa vrea sa va muste de mana. Asadar asigurati-va ca aveti mereu la indemana o jucarie. Opriti-l din a va musca prin strangerea pumnului și oferiti-i o jucarie. Nu va dura mult pana cand isi va da seama ca e mult mai distractiv sa se joace cu jucarii.

Catelusul dvs. stie doar ce il invatati

Este important sa va amintiti ca indiferent ce va invatati catelusul, la maturitate actiunea respectiva va fi un comportament normal pentru el. Asadar, atunci cand e pui si se joaca, incercati sa va ganditi la el ca al un caine matur si sa decideti daca modul in care se comporta este acceptabil sau nu. Daca incepe sa maraie sau incearca sa muste sau se joaca mult prea dur cu copiii, opriti jocul imediat si plecati cu jucaria. Va invata rapid de ce v-ati oprit din joaca si va evita comportamentul.