Sterilizări

Sterilizarea cainilor şi pisicilor, atât masculi cât şi femele, este recomandată a fi evectuată cât mai timpuriu. Cu cât sterilizarea se efectuează mai devreme cu atât riscul apariţiei cancerului mamar la femele este mai redus, iar la masculi afecțiunile prostatei sunt diminuate. După sterilizare, animalul dumneavoastră nu va lua în greutate decât dacă va fi hrănit necorespunzător sau nu va face exerciţii.

Comportamentul animalului dumneavostră nu va fi afectat în mod negativ; majoritatea clienţilor noştri recunosc că după sterilizare animalele lor au avut un comporatment similar cu cel anterior sterilizării, observându-se îmbunatări în ceea ce privește ataşamentul față proprietari, comportament generat de dispariția hormonilor sexuali.

Preoperator, în vederea evaluării stării de sănatate a animalului dumneavoastră, pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale în condiţii de maximă siguranţă, un medic veterinar din clinica noastră va efectua un examen clinic amănunţit şi investigaţii preoperatorii. Efectuarea intervenției de sterilizare se va face sub anestezie generală.

În funcție de rezultatele examenului clinic și rezultatele investigațiilor preoperatorii medicul anestezist va decide tipul de anestezie generală potrivit pentru animaluțul dumneavoastra, toate sub controlul permanent și monitorizarea intraoperatorie a funcțiilor vitale.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă va fi efectuată de catre medicul veterinar chirurg. Aceasta va presupune la mascul ca printr-o incizie prescrotală să se înlătură testiculele, scrotul rămânând intact, iar la femele printr-o incizie abdominală să se extirpe ovarele și uterul.

sursa-medicalvet.ro